A klubról

2011 őszén alapítottuk a klubot. Célunk egy olyan hely létrehozása volt, ahol az emberek gyakorolhatják és fejleszthetik az angoltudásukat egy stresszmentes környezetben. A nyelvtanulóknak rengeteg lehetőség áll rendelkezésükre a tömött kurzusoktól a magánórákon át az autodidakta módszerekig. A legtöbb azonban megbukik egy ponton: nincs elegendő szóbeli gyakorlás. A TAKE FIVE ezt a hiányt szeretné pótolni.

Mi történik a klubban?
Minden alkalommal egy ismerkedő körrel kezdünk, ahol mindenki mondhat néhány szót magáról, illetve válaszolhat egy bemelegítő kérdésre. Például “Mi jut eszedbe arról a szóról, hogy…?” A klubtalálkozó első felében ismerkedünk, valamint beszélgetünk gondolatébresztő témákról. Ezeket a témákat többnyire a szervezők gyűjtik össze, de alkalmanként a látogatóktól is kapunk témákat. Kiscsoportos beszélgetéssel kezdjük, majd egyvalaki összegzi a csoport gondolatait. A második részben szórakoztató játékokat játszunk, melyek legfőbb célja a spontán és kreatív nyelvhasználat. Például: Tabu vagy Scattergories.

Mikor is hol?
Minden alkalommal a CDFŰ Kultúrpince nevű helyen foglalunk asztalt, ahol rendelhetsz egy forró teát a beszélgetésekhez, sőt, még az étvágyadat is csillapíthatod néhány helyben készült finom étellel. A CDFŰ a belvárosban található, a Kálvin tértől nem messze. A klub minden második csütörtökön nyitja meg kapuit este 6 órakor, és a beszélgetések rendszerint este 9-ig tartanak. Kattints ide, ha kíváncsi vagy a klub hivatalos irányelveire.

Van részvételi díj?
Igen. További részletekért kattints ide!

Mi van, ha nem vagyok elég jó angolos?
Klubunk témái, illetve az órákon át tartó angol nyelvű beszéd miatt az ajánlott nyelvi szint stabil B1 (alapfok) vagy annál magasabb. Ha szeretnéd felmérni a jelenlegi nyelvtudásodat, kattints ide. Nyugodj meg, nálunk senki nincs kényszerítve, hogy részt vegyen a társalgásban vagy a játékokban. Jöhetsz hozzánk pusztán megfigyelőként is, csak szólj nekünk érkezéskor!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s