Magyar

Kedves Látogató!

A TAKE FIVE — English Language Club egy angol társalgási klub, ahol bárki gyakorolhatja az angol nyelvet minden második szerdán, az Oktogon mellett lévő Vault 51 nevű helyen. A klub 2011 őszén született és azóta töretlenül fogadja a látogatókat. A találkozó első felében ismerkedünk, majd izgalmas (leginkább aktuális) témákat dolgozunk fel. Ezt követően pedig szórakoztató játékokat játszunk, amely során egyformán fontos a kikapcsolódás és a nyelvfejlesztés.

Ha újrakezdő nyelvtanuló vagy, esetleg rég volt már az a középfokú nyelvvizsga, egy percig se gondold, hogy nem érdemes eljönnöd a klubba. Lehet, hogy eleinte a beszélgetésekben nem leszel annyira aktív, ám mégis nagyon hasznos, ha csak hallgatóként jelen vagy. Miért lényeges ez? Mert kiemelten fontos, hogy az élőbeszéd körülvegyen, ahogyan anyanyelvi környezetben is történne. A hallott szövegértés feladatok, a filmnézés vagy a rádióhallgatás önmagukban nem elegendők, mert egyoldalúak. Elengedhetetlen szükség van az interaktivitásra.

Amennyiben szeretnél csak megfigyelőként jelen lenni, bátran jelezd nekünk érkezéskor, így semmilyen beszélgetésbe vagy játékba nem fogunk bevonni.

Klubunkban a témák, illetve az órákon át tartó angol nyelvű beszélgetés miatt ajánlott a stabil B1 (alapfokú) vagy annál magasabb szintű nyelvtudás. Ha nem vagy biztos a nyelvi szintedet illetően, kattints ide és töltsd ki ezt az online felmérőt!

Kérdéseiddel keress minket a Facebook oldalunkon keresztül. Várunk szeretettel a következő alkalommal!

2 thoughts on “Magyar

 1. Sziasztok!
  Szívesen csatlakoznék hozzátok a csütörtök esti klubba. Eléggé félénk és zárkózott vagyok a nyelvvel, nehezen szólalok meg. Ezen szeretnék változtatni és számomra első lépés lenne. Érdemes így is eljönnöm 17 évesen A2-és szinttel?
  Köszönöm a választ
  Szép estét!

  • Kedves Csenge!

   Várunk nagyon sok szeretettel! A klubunkba mindenféle nyelvi szinttel érkeznek vendégek. Mindenképp nézz el hozzánk. 🙂

   Bármikor szólhatsz, ha éppen inkább csak hallgató szeretnél lenni. A kor pedig egyáltalán nem akadály. Egyre több hozzád hasonló korú látogatónk van. Ha szeretnél többet tudni, akkor keress rá a Facebook oldalunkra is, ott lesz majd esemény jövő csütörtökre.

   Szép napot neked!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s