Magyar

Kedves Látogató!

A TAKE FIVE — English Language Club egy angol társalgási klub, ahol bárki gyakorolhatja az angol nyelvet minden második szerdán, az Oktogon mellett lévő Vault 51 nevű helyen. A klub 2011 őszén született és azóta töretlenül fogadja a látogatókat. A találkozó első felében ismerkedünk, majd izgalmas (leginkább aktuális) témákat dolgozunk fel. Ezt követően pedig szórakoztató játékokat játszunk, amely során egyformán fontos a kikapcsolódás és a nyelvfejlesztés.

Ha újrakezdő nyelvtanuló vagy, esetleg rég volt már az a középfokú nyelvvizsga, egy percig se gondold, hogy nem érdemes eljönnöd a klubba. Lehet, hogy eleinte a beszélgetésekben nem leszel annyira aktív, ám mégis nagyon hasznos, ha csak hallgatóként jelen vagy. Miért lényeges ez? Mert kiemelten fontos, hogy az élőbeszéd körülvegyen, ahogyan anyanyelvi környezetben is történne. A hallott szövegértés feladatok, a filmnézés vagy a rádióhallgatás önmagukban nem elegendők, mert egyoldalúak. Elengedhetetlen szükség van az interaktivitás lehetőségére.

Amennyiben szeretnél csak megfigyelőként jelen lenni, bátran jelezd nekünk érkezéskor, így semmilyen beszélgetésbe vagy játékba nem fogunk bevonni.

Klubunkban a témák, illetve az órákon át tartó angol nyelvű beszélgetés miatt ajánlott a stabil B1 (alapfokú) vagy annál magasabb szintű nyelvtudás. Ha nem vagy biztos a nyelvi szintedet illetően, kattints ide és töltsd ki ezt az online felmérőt!

Kérdéseiddel bátran keress minket a Facebook oldalunkon keresztül. Várunk szeretettel a következő alkalommal!

2 thoughts on “Magyar

 1. Sziasztok!
  Szívesen csatlakoznék hozzátok a csütörtök esti klubba. Eléggé félénk és zárkózott vagyok a nyelvvel, nehezen szólalok meg. Ezen szeretnék változtatni és számomra első lépés lenne. Érdemes így is eljönnöm 17 évesen A2-és szinttel?
  Köszönöm a választ
  Szép estét!

  • Kedves Csenge!

   Várunk nagyon sok szeretettel! A klubunkba mindenféle nyelvi szinttel érkeznek vendégek. Mindenképp nézz el hozzánk. 🙂

   Bármikor szólhatsz, ha éppen inkább csak hallgató szeretnél lenni. A kor pedig egyáltalán nem akadály. Egyre több hozzád hasonló korú látogatónk van. Ha szeretnél többet tudni, akkor keress rá a Facebook oldalunkra is, ott lesz majd esemény jövő csütörtökre.

   Szép napot neked!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s